Besök på Oskarshamns kärnkraftverk


Nu är allt klart inför studiebesöket på Oskarshamns Kärnkraftverk! E.ON och SKB har bjudit in oss till en spännande och intressant heldag i kärnkraftens tecken.

Vi åker med buss från Linköping den 14:e februari kl 07:00 och besöker Äspölaboratoriet (SKB:s forskningsanläggning för slutförvar) på förmiddagen. Där kommer vi visas runt och bland annat få åka ner 450 m under jorden där man bedriver en större del av forskningen. Vi blir även bjudna på lunch i deras restaurang. Under eftermiddagen hoppar vi återigen på bussen och beger oss till reaktor tre vid Oskarshamns Kärnkraftverk, där en guidad rundtur väntar. Därefter sker hemfärd och vi beräknas vara i Linköping igen vid 20:00.

Vi är övertygade om att detta kommer bli en intressant och lärorik dag, oavsett vad man tycker om kärnkraft som sådan. Så ta chansen och häng med!

Datum: 14/2 Tid och plats: 07:00 utanför Kårallen

Alla platser är nu slut! På grund av det stora intresset tog de slut väldigt fort.