Ta chansen och följ med till Berlin

Den 6-9 april besöker Navitas reseutskott Berlin och du vill såklart följa med! Avresa sker den 5 april kl. 22:00 och beräknad hemkomst är kl. 06:00 den 10 april.

Biljetter släpps kl. 13:00 onsdagen den 5 mars och det är först till kvar som gäller. 1 biljett/person och 30 platser totalt. Plats där du kan köpa en biljett kommer att uppdateras först på facebookevenemanget Biljettsläpp Berlinresan kl. 12:30 samma dag. Kravet för att få en plats är att du skriver under ett reseavtal. Lägg de här tiderna på minnet och gå in på facebook för att attenda evenemanget!

Maxpriset är satt till 2300 kr/person och följande ingår:

– Resa till och från Berlin med buss
– Boende 3 nätter i centrala Berlin
– Frukost
– Trevligt umgänge
– Studiebesök som beskrivs detaljerat nedan

Vattenfall: Som ni alla vet används stor del kolkraft för elförsörjning och uppvärmning i Tyskland. Vattenfall har ett antal kolkraftverk i Tyskland och är ett företag som jobbar hårt för att optimera sin produktion och därmed öka effektiviteten samt minska utsläppen av CO2. Navitas kan med glädje berätta att Vattenfall har bjudit in oss till ett heldagsbesök på området Jänschwalde. Under dagen kommer vi besöka Tysklands största kolkraftverk, Jänschwalde Power Plant, med en installerad kapacitet på 3000 MW. Brunkolen som eldas vid kraftverket bryts från närliggande dagbrott och vi har glädjen att även få besöka ett av dessa, Jänschwalde Open pit mine. Det kommer bli en riktigt spännande dag med chans att fördjupa sina kunskaper inom kolindustrin.

Efficient City Farming (ECF): har tagit ett steg på vägen och utvecklat ett intressant och högst aktuellt koncept som genom en kombination av växthusodlingar och fiskodling i tankar i så kallade City Farming Plants möjliggör närproducerad mat för stadens invånare på ett resurseffektivt och klimatsmart sätt.

Senate Department for Urban Development and the Environmental Berlin: Berlins invånarantal växer kraftigt och med det ställs staden inför stora utmaningar med infrastruktur, trafik, bostäder och dessutom vill staden ha god tillgång till grönområden. En strategi till år 2030 för att tackla utmaningen med tillväxten kommer att presenteras av Dr. Paul Hebes.

Visst låter det här intressant?! Om du har frågor angående resan eller biljettsläppet, tveka inte att kontakta oss. Det går bra att göra det antingen via evenemanget Biljettsläpp Berlinresan, maila navitas.studentforening@gmail.com eller hugg tag i någon ur reseutskottet i korridoren på campus Valla.

Läs också gärna Viktors resedagbok från vår resa till Köpenhamn: Klicka här