Kaxiga abborar, tvåkönade fiskar? – Tekniska verken pratar om läkemedelsrening!

Det är dags för Navitas första lunchföreläsning den här terminen och vi välkomnar vår huvudsamarbetspartner Tekniska verken. Bolaget ansvarar för elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, avfallshantering, bredband, biogas, tjänster inom energieffektivisering samt elhandel via Bixia. Visionen är att ”bygga världens mest resurseffektiva region”.

Det blir en kort presentation av deras verksamhet och framför allt en djupare inblick i arbetet med vattenrening och beslutet att bygga Sveriges första fullskaliga anläggning för läkemedelsrening.

Varför är det viktigt att rena avloppsvattnet från exempelvis läkemedel och vad blir konsekvenserna om det inte renas? Teknikutvecklingen inom området går ständigt framåt och kommer bli en viktig del mot ett mer hållbart och resurseffektivt samhälle. Ta chansen och fördjupa dig inom detta spännande område!

När: 10 September, kl 12.15-13.00
Var: C1

För alla deltagare anmälda före kl 12.00 den 8:e september bjuds på en vegetarisk lunch. Medtag egen dryck.

Anmälan görs på länken nedan: http://goo.gl/forms/PK9LxOK3dI